Πότε πρέπει κανείς να απευθυνθεί στο γιατρό: η διάγνωση

Έχει γραφτεί από Hilterapia editorial staff, dott. Franco Marchetti

Καλό είναι να απευθυνθεί κανείς στο γιατρό, όταν ο πόνος αρχίσει να χειροτερεύει και να συνοδεύεται, ενδεχομένως, από μούδιασμα στους βραχίονες.

Αφού ο γιατρός συγκεντρώσει πληροφορίες όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του πόνου, εξετάζει την ακαμψία του λαιμού, κουνώντας το κεφάλι και κάμπτοντάς το στο πλάι. Προκειμένου να διαπιστώσει ενδεχόμενη δυσλειτουργία των νεύρων, τα οποία, εξερχόμενα από τη σπονδυλική στήλη, κατέρχονται κατά μήκος των βραχιόνων μέχρι τα χέρια, εξετάζει τα αντανακλαστικά και ελέγχει την ευαισθησία.

Σε γενικές γραμμές, απαιτείται ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης, που είναι σε θέση να αποκαλύψει την ύπαρξη ανωμαλιών, όπως τη μείωση της απόστασης μεταξύ των σπονδύλων ή την παρουσία οστεοφύτων (οστικών προεκβολών).

Ορισμένες φορές μπορεί να είναι απαραίτητη μια πιο λεπτομερής εξέταση της κατάστασης της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί κανείς να προσφύγει στην αξονική τομογραφία (CT) ή στη μαγνητική τομογραφία (ΜRI) που επιτρέπουν τη διαπίστωση της κατάστασης των μεσοσπονδύλιων δίσκων, της ενδεχόμενης παρουσίας κήλης του δίσκου και της κατάστασης των συνδέσμων. Στην περίπτωση που παρατηρούνται συμπτώματα στους βραχίονες, συνιστάται η εκτέλεση ενός ηλεκτρομυογραφήματος.[ Πίσω ]