Ιατρική θεραπεία/φυσική θεραπεία

Έχει γραφτεί από Hilterapia editorial staff,dott. Franco Marchetti

Η θεραπεία προβλέπει την ανάπαυση του αγκώνα, την εφαρμογή πάγου και την πρόσληψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, σε συνδυασμό με φυσιοθεραπείες, μεταξύ των οποίων η θεραπεία λέιζερ, που είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Σημαντική είναι, επίσης, η διόρθωση ενδεχόμενων λανθασμένων κινήσεων του βραχίονα, είτε βελτιώνοντας την τεχνική, στην περίπτωση των τενιστών, είτε βρίσκοντας εργονομικές λύσεις που επιτρέπουν την εκτέλεση των κινήσεων χωρίς περαιτέρω επιδείνωση των συμπτωμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο πόνος δεν υποχωρεί, είναι πιθανό ο γιατρός να προτείνει την έγχυση κορτιζόνης, η οποία μειώνει τη φλεγμονή και συμβάλλει στην άμβλυνση των συμπτωμάτων. Ωστόσο, παρόλο που αυτή η θεραπεία φαίνεται να πλεονεκτεί λόγω της άμεσης δράσης, μακροπρόθεσμα είναι προτιμότερη η προσφυγή στη φυσιοθεραπεία.

Μερικές από τις προτεινόμενες μεθόδους είναι οι υπέρηχοι, η κινησιοθεραπεία, η χειροπρακτική, ο βελονισμός, η ιοντοφόρεση και η θεραπεία λέιζερ. Χρήσιμα είναι, επίσης, το βαθύ, κατά πλάτος μασάζ και η λειτουργική επανεκπαίδευση με stretching και ενδυνάμωση των εκτεινόντων μυών του καρπού. Η πρόσφατη δυνατότητα θεραπείας με το νέο λέιζερ Νd-YAG υψηλής έντασης (Hilterapia) προσφέρει πλεονέκτημα στους ασθενείς με επικονδυλίτιδα η οποία δεν καταπολεμάται με άλλες θεραπείες.

Αυτό απέδειξε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άτομα προσβεβλημένα από επικονδυλίτιδα για διάστημα μεγαλύτερο των 6 εβδομάδων, τα οποία προηγουμένως είχαν δοκιμάσει και άλλου είδους θεραπείες. Ήδη μετά τις πρώτες 5 συνεδρίες παρατηρήθηκε μια ελαφρά μείωση του πόνου, ενώ, μετά το τέλος του πλήρους κύκλου των 10 συνεδριών, ο πόνος μειώθηκε περαιτέρω.
Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι η πρόωρη επιστροφή σε μια έντονη δραστηριότητα πριν την πλήρη ανάρρωση μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπή της πάθησης.[ Πίσω ]